Painatus

Erilaiset painatustavat yrityslahjoihin

Yrityslahjojen ja mainostuotteiden yksilöinti korkealaatuisella painatuksella onnistuu yrityslahja.fi kautta kilpailukykyiseen hintaan, mutta kuinka tunnistaa oikea merkkaustapa eri tuotteille?

Useita erilaisia painatus- ja merkkausmenetelmiä on tarjolla, ja monet niistä sopivat parhaiten tiettyihin materiaaleihin. Kuinka valitset täydellisen painatustavan haluamaasi tuotteeseen? Etenkin, jos et ole aiemmin tilannut painatuksella varustettuja mainostuotteita, oikean menetelmän valinta voi olla haastavaa. Esimerkiksi lasermerkkaus ei ole sopiva mainostekstiileille, mutta tiesitkö, että esimerkiksi lippiksen merkkaamiseen on useita eri vaihtoehtoja, kuten painatus, kangas- ja nahkamerkit?

Tämä merkkaus opas auttaa sinua valitsemaan oikean painotekniikan seuraaville tuotekategorioille:

 1. Yrityslahjat
 2. Vaatteet, kuten hupparit, t-paidat ja muut tekstiilit
 3. Liikelahjat
 4. Mainoslahjat
 5. Mainostekstiilit

Tutustu eri painatustekniikoiden ominaisuuksiin ja etuihin, jotta voit tehdä parhaan valinnan yrityksesi mainos- ja liikelahjoille.

Lisää tietoa eri painatusmenetelmistä yrityslahjaan

Painatusmenetelmän valinnassa on monia huomioon otettavia tekijöitä, kuten materiaali, painotyön koko, tarkkuus, tarvittava nopeus ja budjetti. Tässä esitellään joitakin yleisimpiä painatusmenetelmiä ja niiden ominaisuuksia. Voit lukea lisää kustakin menetelmästä tai kysyä apua asiakaspalvelustamme.

Siirtokuvapainatus lahjaan

Siirtokuvapainatus on erityisesti pienille määrille sopiva, edullinen ja kestävä painomenetelmä. Siinä ei ole väriä rajoittavia tekijöitä, joten se voidaan toteuttaa yksivärisenä tai monivärisenä valokuvapainatuksena. Yksivärinen siirtokuvapainatus mahdollistaa myös erilaisten tehostevärien ja folioiden käytön, kuten kulta- tai hopeapainatuksen, glitter-, metalli- ja kimallevärit sekä upeasti hehkuvat helmiäisvärit.

Siirtokuvapainatus soveltuu erinomaisesti yksityiskohtaisiin ja tarkkarajaisiin painatuksiin. Siirtokuva leikataan halutusta materiaalista erittäin tarkalla leikkurilla. Moniväripainatus toteutetaan tulostustekniikalla, jolloin värimäärä ei ole rajoitettu, ja tulostuslaatu on lähes valokuvamainen. Siirtokuvapainatuksessa kuva prässätään siirtopaperin avulla tuotteeseen, johon se kiinnittyy pysyvästi hetkellisen korkean lämpötilan avulla. Syntyvä painatus on erittäin kestävä, konepestävä ja säilyy yleensä yhtä kauan kuin tekstiilimateriaali.

Digitaalinen siirtokuvapainatus tehdään tulostamalla painatuskuva väritulostimella suoraan siirtopaperille, josta se prässätään lämmön avulla pysyvästi kankaaseen. Siirtokuvamenetelmää voidaan käyttää vaatetekstiilien lisäksi myös esimerkiksi laukuissa, repuissa ja liiveissä.

Siirtokuvapainatus soveltuu erinomaisesti seuraaviin käyttökohteisiin:

 1. Toimistotarvikkeet
 2. Mainostekstiilit, kuten kangaskassit
 3. Mainoslahjat
 4. Liikelahjat
 5. Kansiot
 6. Reput ja laukut
 7. Kuitukangaskassit
 8. Korkkituotteet

Logolla varustetut yritysvaatteet ovat vain yksi esimerkki siirtokuvapainatuksen käyttökohteista. Menetelmä tuottaa erittäin tarkan kuvan.

Brodeerattu yrityslahja

Brodeeraus on arvostettu merkkaus tapa, joka tarjoaa huippulaatuista yksilöintiä vaatteille ja muille tekstiileille. Tämä kirjontatekniikka mahdollistaa moniväristen logojen luomisen tarkasti ja kestävästi.

Konekirjontana tunnettu brodeeraus on ompelumenetelmä, jossa eriväriset langat muodostavat kuvion tai tekstin kankaaseen. Brodeeraus on erittäin kestävä tapa lisätä yrityksen logo mainostekstiileihin. Laadukas brodeeraus tekee yritysvaatteista näyttäviä, olipa kyseessä t-paita, huppari, lippis tai pipo. Brodeeraus sopii myös erilaisille pehmeille tuotteille, kuten laukuille, repuille sekä yrityslahjoina annettaville kodintekstiileille, pyyhkeille ja vilteille.

Konekirjontana toteutettu brodeeraus kestää kovaa käyttöä ja säilyttää värit sekä muodot erinomaisesti. Brodeeraus on konepesunkestävä normaalissa pesulämpötilassa eikä rajoita vaatteiden tavanomaista pesua tai käyttöä.

Brodeerauksen sovelluskohteet:

 1. Pyyhkeet
 2. Huovat
 3. Lippalakit
 4. Messukassit
 5. Hupparit
 6. T-paidat
 7. Työvaatteet

Kuumapainatus yrityslahjaan

Kuumapainatus, tunnetaan myös kuumastanssauksena, on tehokas menetelmä luoda erilaisia kuvioita materiaaleille, kuten nahalle ja tekonahalle. Kuumapainatuksen avulla haluttu kuvio painetaan korkean lämpötilan avulla materiaalin pintaan, jolloin kuviointi jää pysyvästi muuta pintaa alemmaksi. Käänteisellä kuumapainatuksella voidaan luoda myös kohokuvioita.

Tämä painotekniikka mahdollistaa myös värillisten painatusten luomisen yrityslahjoihin käyttämällä metalli- tai pigmenttiviimeistelyjä. Kuumapainatuksella voidaan luoda tyylikkäitä ja kestäviä kuvioita monenlaisiin tuotteisiin.

Kuumapainatuksen käyttökohteet:

 1. Avaimenperät
 2. Muistikirjat
 3. Lompakot
 4. Muistivihot

Doming-painatus: Erittäin näyttävä ja kestävä painatustekniikka

Doming-painatus on innovatiivinen painatustekniikka, jossa painetun pohjan päälle lisätään kirkas epoksikerros. Tämä kestävä epoksi suojaa sekä tuotetta että painatusta tehokkaasti, samalla luoden syvyys- ja 3D-vaikutelman. Lopputuloksena on erittäin näyttävä, kiiltävä ja kestävä painatus. Painatus voidaan toteuttaa useilla eri painomateriaaleilla, joista yleisimpiä ovat erilaiset tarrat, jotka varustetaan läpinäkyvällä doming-pinnoitteella. Hartsikerros (epoksihartsi) luo 3D-linssiefektin, joka antaa syvyyttä ja lisää kirkkautta kaikkiin väreihin.

Doming-painatus ei yleensä sovellu hyvin erilaisille pehmeille tuotteille ja kankaille, koska epoksilinssi on luonteeltaan kova ja voi heikentää pehmeän tuotteen käyttöominaisuuksia.

Doming-painatuksen käyttökohteet:

 1. USB-muistitikut
 2. Avaimenperät
 3. Mainoskynät

Silkkipainatus – Perinteinen, luotettava ja monikäyttöinen painatustekniikka

Silkkipainatus on perinteinen ja luotettava painatustekniikka, joka tarjoaa kestävän ratkaisun monenlaisille tuotteille. Vaikka silkkipainatus vaatii tasaisen pinnan, se soveltuu erinomaisesti myös sileiden kankaiden painatukseen. Painojälki on erittäin tarkka, ja silkkipainatuksella voidaan toteuttaa monivärisiä kuvioita. Suurin osa materiaaleista, kuten muovilevyt, soveltuvat silkkipainatukselle.

Silkkipainatus on monipuolinen vaihtoehto mainostekstiilien merkintään, sillä sen avulla saadaan aikaan erittäin tarkkoja kuvioita ja kirkkaita värejä. Silkkipainatuksella voidaan luoda myös erilaisia efektejä, jotka eivät ole mahdollisia muiden painatustekniikoiden avulla. Yleisimmin silkkipainatus toteutetaan yksivärisenä, mutta se on mahdollista tehdä jopa 12-värisenä. Silkkipainatuksen etuihin kuuluu myös nopeus ja automatisointi, mikä alentaa yksikköhintaansa kappalemäärän kasvaessa.

Silkkipainatuksen käyttökohteet:

 1. Muistikirjat
 2. Viivottimet
 3. Rasiat
 4. Mainostekstiilit

Laserkaiverrus ja -merkkaus – tarkka ja kestävä tekniikka eri materiaaleille

Laserkaiverrus, tunnetaan myös nimellä lasermerkkaus, on erittäin tarkka ja kestävä merkkaustekniikka, joka sopii erityisen hyvin metalleille. Lasermerkkaus soveltuu myös puulle, viilulle ja joillekin muoveille. Lasersäteet mahdollistavat nopean ja tarkan ohuen pintakuvion kaivertamisen monenlaisille koville pinnoille. Lasermerkkausta voidaan käyttää myös alumiinin ja teräksen lisäksi puupinnoilla, nahalla, keinonahalla ja jopa lasilla. Tekniikka tarjoaa erittäin tarkkaa, kestävää ja eleganttia lopputulosta esimerkiksi liikelahjoille.

Laserkaiverruksen ja -merkkauksen käyttökohteet:

 1. Metalliset kynät ja avaimenperät
 2. Leikkuulaudat ja muut keittiötarvikkeet puusta
 3. Nahkaiset tai alumiiniset korttitaskut ja korttikukkarot
 4. Korkkituotteet

Tekstiilien painatus

Tekstiilien painatus on painatustekniikka, joka muistuttaa silkkipainatusta, mutta on erityisesti suunniteltu mainostekstiileille.

Sovelluskohteet:

 1. Esiliinat
 2. Fleece-kangasta olevat tuotteet
 3. Kuitukangaskassit
 4. Kangaskassit

Sublimaatiopainatus yrityslahjaan

Sublimointipainatuksella voidaan saavuttaa erittäin tarkka ja korkealaatuinen painojälki kaareville pinnoille. Menetelmä kestää korkeita lämpötiloja ja painatus prässätään suoraan tuotteeseen, mikä tekee siitä kestävän ja monipuolisen vaihtoehdon erilaisten tuotteiden painamiseen. Sublimointipainatuksen tarkkuus on erinomainen, ja värien määrä on rajaton, joten se sopii erinomaisesti valokuvien painamiseen.

Sovelluskohteet:

 1. Mukit
 2. Mikrokuitupyyhkeet
 3. Kahvimukit

Tampopainatus yrityslahjaan

Tampopainatus on erinomainen painatustekniikka erityisesti pienten esineiden, kuten mainoskynien, painamiseen. Se on edullinen ja monipuolinen menetelmä, joka soveltuu myös kaareville pinnoille. Tampopainatus sopii lähes kaikkiin pintoihin, kunhan painettava alue ei ole liian suuri, sillä tällöin muut painatusmenetelmät ovat kustannustehokkaampia. Tampopainatus on perinteinen logojen merkkausmenetelmä ja se sopii parhaiten esimerkiksi mainoskynien merkitsemiseen, kun painovärien määrä on rajattu, kuten 1–3 väriä.

Käyttökohteet:

 1. Muoviset kynät
 2. USB-muistitikut
 3. Avaimenperät