Tampopainatus: Tehokas ja Monipuolinen Painomenetelmä Tuotteiden Brändäykseen

Tampopainatus on yksi suosituimmista ja monipuolisimmista painomenetelmistä, joka soveltuu erityisen hyvin epätasaisille tai kaareville pinnoille. Se on kehitetty alun perin saksalaisessa painoteollisuudessa 1960-luvulla, ja nykyään sitä käytetään laajasti erilaisten tuotteiden, kuten elektroniikan, lelujen, kosmetiikan ja mainostuotteiden brändäykseen.

Tampopainatusprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Valmistelu: Ensimmäinen vaihe on suunnitella painokuva ja tehdä siitä valmis painolaatta, joka on usein valmistettu teräksestä tai polymeeristä. Painolaattaan kaiverretaan haluttu kuva tai teksti, joka muodostaa painokuvion.
 2. Värin levitys: Painolaatan pintaan levitetään ohut kerros väriä, joka täyttää kaiverruksen muodostamat painokuvion kuopat.
 3. Värin poisto: Terä poistaa ylimääräisen värin painolaatan pinnalta, jättäen värin ainoastaan painokuvion kuoppiin.
 4. Tampooni: Tämän jälkeen tampooni, joka on pehmeästä silikonista valmistettu pää, painetaan painolaatan päälle. Tampooni ottaa värin painolaatan kuopista ja siirtää sen painettavan tuotteen pinnalle.
 5. Painaminen: Tampooni siirretään painettavan tuotteen päälle ja painetaan varovasti pintaan, siirtäen painokuvion tuotteen pinnalle.
 6. Kuivatus: Viimeinen vaihe on antaa painokuvion kuivua ja parantua, jotta se kestää ajan ja kulutuksen.

Tampopainatuksen etuja ovat sen monipuolisuus, tarkkuus ja kyky painaa epätasaisia tai monimutkaisia pintoja. Se on erinomainen valinta, kun halutaan painaa yrityksen logo, tunnus tai muu kuva erilaisiin tuotteisiin ja materiaaleihin.

Miksi valita tampopainatus?

Tampopainatuksen valitseminen tarjoaa useita etuja verrattuna muihin painomenetelmiin. Tässä on joitakin tärkeimpiä syitä, miksi tampopainatus saattaa olla sopiva valinta:

 1. Monipuolisuus: Tampopainatus soveltuu erinomaisesti monenlaisille pinnoille, kuten epätasaisille, kaareville, kuperille ja koverille pinnoille. Tämä tekee siitä erittäin joustavan menetelmän erilaisten tuotteiden ja materiaalien painamiseen.
  Tarkkuus: Tampopainatuksella voidaan saavuttaa erittäin tarkkoja ja yksityiskohtaisia painokuvioita. Se mahdollistaa hienojen linjojen, pienten tekstien ja monimutkaisten kuvien painamisen selkeästi ja näyttävästi.
 2. Nopeus: Tampopainatus on nopea ja tehokas painomenetelmä, joka mahdollistaa suurten tuotantosarjojen valmistamisen lyhyessä ajassa.
 3. Värien käyttö: Tampopainatuksessa voidaan käyttää laajaa valikoimaa värejä, ja se soveltuu myös moniväripainatuksiin. Lisäksi tampopainatusväreillä on erinomainen tarttuvuus ja kestävyys erilaisilla materiaaleilla.
 4. Kustannustehokkuus: Tampopainatus on usein kustannustehokas valinta suurten painosmäärien kohdalla, koska painolaattojen valmistuskustannukset ja värin kulutus ovat verrattain alhaisia.
 5. Ympäristöystävällisyys: Tampopainatuksessa käytetään yleensä vähemmän väriainetta kuin monissa muissa painomenetelmissä, mikä vähentää ympäristökuormitusta.

Tampopainatuksen monipuolisuus ja edut tekevät siitä erinomaisen valinnan monille eri tarkoituksille, kuten mainosmateriaalien, yritystuotteiden, elektroniikan ja lelujen painamiseen.

Tampopainatus Hinta – Mitkä asiat vaikuttavat hintaan?

Tampopainatuksen hintaan vaikuttavat useat tekijät, ja se voi vaihdella projektin erityispiirteiden mukaan. Yleisesti ottaen seuraavat asiat vaikuttavat tampopainatuksen hinnoitteluun:

 1. Painosmäärä: Yleensä suuremmat painosmäärät tarkoittavat pienempää yksikköhintaa, sillä suuremmassa tuotannossa kustannukset jakautuvat useammalle tuotteelle.
 2. Painolaattojen valmistus: Painolaattojen valmistuskustannukset vaikuttavat hintaan, ja ne voivat vaihdella koon, materiaalin ja monimutkaisuuden mukaan. Yleensä teräslevyt ovat kalliimpia kuin polymeerilevyt, mutta ne ovat myös kestävämpiä.
 3. Painokuvion monimutkaisuus: Monimutkaisemmat ja yksityiskohtaisemmat painokuvat vaativat enemmän aikaa ja työtä, mikä voi vaikuttaa tampopainatuksen hintaan.
 4. Värien määrä: Moniväripainatukset ovat yleensä kalliimpia kuin yksiväripainatukset, sillä ne vaativat useampia painolaattoja ja työvaiheita.
 5. Tuotteen materiaali ja pinta: Eri materiaaleille ja pinnoille suunnitellut painovärit voivat vaikuttaa hintaan. Lisäksi jotkin materiaalit tai pinnat saattavat vaatia esikäsittelyn, mikä voi nostaa kustannuksia.

Voit kysyä lisää hinnoittelusta asiakaspalvelutamme.

Suosituimmat yrityslahjat joissa tampopainatus on hyvä valinta merkkaustavaksi

Tampopainatus on suosittu merkkaustapa monenlaisten yrityslahjojen kohdalla, koska se tarjoaa tarkkoja ja kestäviä painokuvioita erilaisille materiaaleille ja pinnoille. Tässä on joitakin suosituimpia yrityslahjoja, joissa tampopainatusta käytetään usein:

 • Mainoskynät: Tampopainatus sopii erinomaisesti kynien logomerkkaukseen, sillä se mahdollistaa pienten yksityiskohtien painamisen kapeille ja pyöreille pinnoille.
 • USB-muistitikut: Tampopainatuksella voidaan painaa yrityksen logo tai teksti monenmuotoisiin ja eri materiaaleista valmistettuihin USB-muistitikkuihin.
 • Avaimenperät: Tampopainatus soveltuu hyvin avaimenperien monenlaisiin pintoihin ja materiaaleihin, kuten metalliin, muoviin tai kumiin.
 • Elektroniikkatarvikkeet: Tampopainatus on tehokas tapa merkata esimerkiksi kuulokkeet, laturit tai kaiuttimet yrityksen logolla tai muulla kuvalla.
 • Juomapullot ja termosmukit: Tampopainatus soveltuu hyvin juomapullojen ja termosmukien merkkaamiseen, sillä se tarjoaa tarkan ja kestävän painokuvion erilaisille muodoille ja materiaaleille.
 • Stressipallot: Tampopainatus on ideaali valinta painamaan yrityksen logo tai teksti pehmeään ja elastiseen stressipalloon.
 • Lompakot ja korttikotelot: Tampopainatus sopii hyvin lompakoiden, korttikoteloiden ja muiden pienten nahka- tai kangaspohjaisten tuotteiden merkkaamiseen.
 • Kosmetiikkatuotteet: Tampopainatus on suosittu menetelmä kosmetiikkatuotteiden, kuten huulirasvojen tai käsirasvojen, merkkaamiseen, sillä se mahdollistaa pienten yksityiskohtien painamisen tuotteen pinnalle.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä suosituista yrityslahjoista, joissa tampopainatus on suosittu merkkaustapa. Tampopainatuksen monipuolisuuden ansiosta se soveltuu monille muillekin tuotteille ja materiaaleille.