Siirtokuvapainatus: monipuolinen painatustekniikka erilaisiin materiaaleihin

Siirtokuvapainatus on painatustekniikka, jossa kuvio tai teksti siirretään ensin erityiselle siirtokalvolle ja sitten siirretään kalvon avulla kohde-esineeseen. Tämä menetelmä on erityisen hyvä monimutkaisten ja värikkäiden kuvien painamiseen sekä silloin, kun painettava pinta on epätasainen tai vaikeasti saavutettava.

Siirtokuvapainatuksessa käytetään usein lämpöä ja painetta, jotta kuva tai teksti tarttuu kunnolla kohde-esineeseen. Tämä painatustapa on joustava ja soveltuu moniin erilaisiin materiaaleihin ja tuotteisiin, kuten tekstiileihin, keramiikkaan, lasiin, metalliin ja muoviin.

Siirtokuvapainatus on erityisen hyvä painatustapa esimerkiksi seuraavien tuotteiden valmistuksessa:

 1. T-paidat ja muut vaatteet: Siirtokuvapainatuksella voidaan painaa monimutkaisia kuvioita ja värejä tekstiileihin, mikä tekee siitä hyvän menetelmän vaatteiden kustomointiin ja brändäämiseen.
 2. Urheiluvälineet: Esimerkiksi pallojen, mailojen ja kypärien pinta voi olla epätasainen, mutta siirtokuvapainatuksella saadaan silti tarkka ja kestävä painatus.
 3. Mainos- ja liikelahjat: Siirtokuvapainatus sopii hyvin esimerkiksi mukien, lasiesineiden, keramiikka-astioiden ja muovituotteiden painamiseen.
 4. Elektroniikkalaitteet: Siirtokuvapainatuksella voidaan painaa esimerkiksi yrityksen logo tai muu kuvio laitteiden koteloihin.

Siirtokuvapainatuksen etuja ovat sen joustavuus erilaisten materiaalien ja tuotteiden kanssa, hyvä painojälki ja kyky painaa monimutkaisia kuvioita ja värejä. Haittapuolina ovat sen suhteellisen hidas tuotantoprosessi ja se, että siirtokuvapainatuksella tuotettujen esineiden painatus saattaa kulua ajan myötä.

Miksi valita siirtokuvapainatus?

Siirtokuvapainatuksen valitsemiselle painatustekniikkana voi olla useita syitä, joista tässä muutamia:

 • Monimutkaisten kuvien ja värien painaminen: Siirtokuvapainatus soveltuu erinomaisesti monimutkaisten kuvien, kuten valokuvien, painamiseen. Se mahdollistaa myös monien värien käytön painatuksessa ilman erillisten väripassien tarvetta.
 • Sopivuus erilaisille materiaaleille: Siirtokuvapainatus soveltuu monenlaisten materiaalien, kuten tekstiilien, keramiikan, lasin, metallin ja muovin, painamiseen. Tämä joustavuus tekee siitä hyvän vaihtoehdon moniin erilaisiin projekteihin.
 • Painatuksen tarkkuus: Siirtokuvapainatuksella saadaan aikaan tarkkoja painatuksia, mikä on etu esimerkiksi silloin, kun painatetaan pieniä tekstejä tai yksityiskohtaisia kuvioita.
 • Painatuksen joustavuus: Siirtokuvapainatus mahdollistaa painatuksen myös epätasaisille tai vaikeasti saavutettaville pinnoille. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi urheiluvälineiden, elektroniikkalaitteiden tai koriste-esineiden painatuksessa.
 • Yksittäiskappaleiden ja pienien sarjojen painaminen: Siirtokuvapainatuksen avulla voidaan painaa myös yksittäisiä kappaleita tai pieniä sarjoja kustannustehokkaasti. Tämä tekee siitä sopivan menetelmän kustomoitujen tuotteiden tai rajoitettujen erien valmistamiseen.
 • Ympäristöystävällisyys: Siirtokuvapainatus on usein ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin jotkut muut painatustekniikat, koska se käyttää vähemmän väriainetta ja kemikaaleja.

Huomioitavaa on, että siirtokuvapainatuksella tuotettujen esineiden painatus saattaa kulua ajan myötä, ja painatusprosessi voi olla suhteellisen hidas verrattuna muihin painatustekniikoihin. Kuitenkin monissa tilanteissa siirtokuvapainatuksen edut tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon erilaisten tuotteiden valmistamisessa.

Siirtokuvapainatuksen hinnoittelu – 5 Hintaan vaikuttavaa asiaa

Siirtokuvapainatuksen hinta voi vaihdella eri tekijöiden perusteella. Hintaan vaikuttavat muun muassa seuraavat seikat:

 1. Painatuksen koko ja monimutkaisuus: Yksityiskohtaisten ja suurten kuvien painaminen voi olla kalliimpaa kuin yksinkertaisten ja pienten kuvien painatus, koska niiden valmistamiseen kuluu enemmän aikaa ja materiaaleja.
 2. Värien määrä: Mitä enemmän värejä painatuksessa käytetään, sitä kalliimmaksi painatus yleensä tulee. Tämä johtuu siitä, että jokaisen värin käyttöön liittyy omat kustannuksensa.
 3. Painettavien kappaleiden määrä: Yleensä painatuksen kustannukset laskevat, kun painettavien kappaleiden määrä kasvaa. Tämä johtuu siitä, että monet painatukseen liittyvät kustannukset, kuten esimerkiksi siirtokuvien valmistaminen, ovat kiinteitä, ja ne jakautuvat useampien kappaleiden kesken suuremmissa erissä.
 4. Materiaalit ja tuotteet: Painettavan tuotteen materiaali ja tyyppi vaikuttavat hintaan. Esimerkiksi tekstiilien, keramiikan tai lasin painatus voi olla eri hintaista.
 5. Lisäpalvelut: Jos tarvitset esimerkiksi suunnittelupalveluja tai muita lisäpalveluita painatuksen yhteydessä, ne voivat vaikuttaa kokonaishintaan.

Siirtokuvapainatuksen hinta voi vaihdella huomattavasti projektista toiseen, joten jos kyseessä on monimutkaisempi kokonaisuus voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme ja kysyä lisätietoja. Muista ottaa huomioon myös toimitusajat ja mahdolliset lisäkustannukset, kuten pikatoimituskulut.

Suosituimmat yrityslahjat siirtokuvapainatukselle