Doming-painatuksen uusi aikakausi: luovan suunnittelun ja kestävyyden yhdistäminen

Doming-painatus on erikoistekniikka, joka antaa painetuille tuotteille kolmiulotteisen, korkealaatuisen ja kestävän ulkonäön. Tämä saavutetaan lisäämällä painetulle pinnalle erityinen polyuretaanipinnoite, joka kuivuu ja muodostaa kupolin muotoisen, kohotetun pinnan. Tämä prosessi tunnetaan myös nimellä ”doming-tarra” tai ”doming-tarroitus”.

Doming-painatus painotekniikkana sopii monenlaisiin materiaaleihin, kuten metalliin, muoviin, puuhun ja paperiin, ja sitä käytetään usein tuotteissa kuten yritysten logot, tarrat, avaimenperät, kyltit ja elektroniikkalaitteiden merkit. Doming-painatuksen etuna on sen kyky suojata painettua kuvaa ajan ja ympäristötekijöiden kulumiselta, mikä tekee siitä erittäin kestävän ja pitkäikäisen vaihtoehdon.

Doming painatus mainoslahjaan – millaisiin tuotteisiin se sopii?

Doming-painatus sopii erinomaisesti mainoslahjoihin, sillä se antaa tuotteille korkealaatuisen ja ammattimaisen ulkonäön, joka kestää pitkään. Tässä on joitakin esimerkkejä tuotteista, joihin doming-painatus sopii mainoslahjoiksi:

 • Avaimenperät: Doming-painatuksella varustetut avaimenperät ovat kestäviä ja tyylikkäitä, mikä tekee niistä ihanteellisia mainoslahjoja yrityksille ja tapahtumille.
 • Mainoskynät: Kustomoidut mainoskynät ovat suosittuja mainoslahjoja, ja doming-painatus lisää niiden arvoa ja erottuvuutta.
 • USB-muistitikut: Doming-painatuksella varustetut USB-muistitikut ovat paitsi käytännöllisiä myös tyylikkäitä mainoslahjoja, jotka edustavat yritystäsi hyvin.
 • Elektroniikkalaitteiden tarvikkeet: Kännykkätelineet, kuulokkeet ja muut elektroniikkalaitteiden tarvikkeet ovat hyviä mainoslahjoja, joihin doming-painatus sopii erinomaisesti.
 • Pinssit ja rintamerkit: Doming-painatuksella varustetut pinssit ja rintamerkit ovat kestäviä ja tyylikkäitä, mikä tekee niistä suosittuja mainoslahjoja erilaisille organisaatioille ja tapahtumille.
 • Kyltit ja opasteet: Doming-painatuksella varustetut kyltit ja opasteet ovat kestäviä ja ammattimaisia, mikä tekee niistä erinomaisia mainoslahjoja yrityksille ja tilaisuuksille.
 • Hiirimatot: Kustomoidut hiirimatot ovat käytännöllisiä mainoslahjoja, joihin doming-painatus tuo lisäarvoa ja tyylikkyyttä.
 • Juomapullot ja termosmukit: Doming-painatuksella varustetut juomapullot ja termosmukit ovat käytännöllisiä ja kestäviä mainoslahjoja, jotka edustavat yritystäsi hyvin.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä mainoslahjoista, joihin doming-painatus sopii. Tekniikka on joustava ja soveltuu monenlaisiin materiaaleihin ja tuotteisiin, joten voit käyttää mielikuvitustasi ja valita mainoslahjoja, jotka parhaiten edustavat yritystäsi tai tapahtumaasi.

Miten doming prosessi tapahtuu?

Doming-prosessi koostuu useista vaiheista, jotka sisältävät suunnittelun, painatuksen, pinnoituksen ja kuivauksen. Tässä on yleinen kuvaus siitä, miten doming-painatus toteutetaan:

 1. Suunnittelu: Ensin luodaan painettavan kuvan tai logon digitaalinen suunnitelma. Tämä voi olla esimerkiksi yrityksen logo, graafinen kuva tai teksti. Suunnitelman tulee olla korkearesoluutioinen ja sopivan muotoinen doming-painatusta varten.
 2. Painatus: Kun suunnitelma on valmis, se painetaan halutulle materiaalille, kuten metallille, muoville, puulle tai paperille. Painatus voidaan tehdä eri tekniikoilla, kuten silkkipainolla, digitaalisella painatuksella tai lämpösiirrolla. Painatuksen tulee olla laadukasta ja kestävää, jotta se sopii doming-pinnoituksen alle.
 3. Pinnoitus: Painetun kuvan päälle levitetään erityinen polyuretaanipinnoite. Tämä pinnoite on nestemäistä ja läpinäkyvää, ja se levitetään tasaisesti koko painetun kuvan alueelle. Pinnoitteen levittäminen voi tapahtua manuaalisesti tai automaattisesti koneen avulla.
 4. Kuivaus: Polyuretaanipinnoite alkaa kuivua ja kovettua, kun se altistuu ilman kosteudelle ja lämmölle. Kuivumisen aikana pinnoite muodostaa kupolin muotoisen, kohotetun pinnan, joka antaa tuotteelle kolmiulotteisen ulkonäön. Kuivausaika vaihtelee pinnoitteen tyypin, paksuuden ja ympäristöolosuhteiden mukaan, mutta se voi kestää useita tunteja tai jopa päiviä.
 5. Viimeistely: Kun polyuretaanipinnoite on täysin kuivunut ja kovettunut, tuote on valmis käytettäväksi. Doming-painatus tekee painetusta kuvasta kestävän ja korkealaatuisen, mikä lisää tuotteen arvoa ja käyttöikää.

Doming-prosessi vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta, jotta lopputulos on onnistunut ja ammattimainen. Oikeiden materiaalien, painatusmenetelmien ja pinnoitustekniikoiden valinta on avain onnistuneeseen doming-painatukseen.