Miten valita sopiva yrityslahja?

Valitsemalla sopiva yrityslahja voit vahvistaa yrityksesi brändiä, parantaa asiakassuhteita ja antaa tunnustusta työntekijöille. Tässä on 8 vinkkejä sopivan yrityslahjan valitsemiseksi:

 1. Mieti lahjan tarkoitus: Pohdi, miksi annat lahjan ja kenelle se on tarkoitettu. Onko se asiakaslahja, työntekijälahja vai kumppanin tunnustus? Tämä auttaa sinua valitsemaan sopivan lahjan kohderyhmällesi.
 2. Budjetti: Aseta realistinen budjetti yrityslahjoille. On tärkeää löytää laadukkaita mainoslahjoja, jotka eivät rasita yrityksesi taloutta liikaa.
 3. Yrityksen arvot: Valitse lahja, joka heijastaa yrityksesi arvoja ja brändiä. Esimerkiksi, jos yrityksesi keskittyy ympäristöystävällisyyteen, valitse ekologinen tai kestävän kehityksen mukainen lahja.
 4. Personointi: Mieti, voisitko personoida lahjan vastaanottajan nimellä tai yrityksen logolla. Personointi tekee lahjasta erityisen ja antaa sen edustaa yritystäsi paremmin.
 5. Käytännöllisyys: Valitse lahja, joka on käytännöllinen ja hyödyllinen vastaanottajalle. Esimerkiksi, laadukas termospullo, kynäsetti tai muistitikku painatuksella ovat käytännöllisiä lahjoja, joita vastaanottaja todennäköisesti arvostaa.
 6. Kulttuuri- ja alakohtaiset erot: Otathan huomioon kulttuuriset erot ja lahjan vastaanottajan toimiala. Jotkut lahjat saattavat olla sopimattomia tietyissä kulttuureissa tai toimialoilla.
 7. Toimitus: Varmista, että lahjat toimitetaan ajoissa ja hyvässä kunnossa. Harkitse lahjan pakkaamista tyylikkäästi, sillä se lisää lahjan arvoa ja antaa hyvän vaikutelman yrityksestäsi.
 8. Tutki ja vertaile: Tee tutkimusta eri yrityslahjavaihtoehdoista ja vertaile niitä keskenään. Tämä auttaa sinua löytämään laadukkaan ja sopivan lahjan, joka vastaa tarpeitasi ja budjettiasi. Voit pyytää apua myös asiakaspalvelustamme!

Muista, että yrityslahjan tarkoituksena on vahvistaa yrityksesi imagoa ja edistää positiivista suhdetta lahjan vastaanottajaan. Oikean lahjan valitseminen voi auttaa saavuttamaan nämä tavoitteet. Täältä näet TOP-10 suosituinta yrityslahjaa

Yrityslahjan voi antaa myös työntekijöille, katso vinkkimme linkistä.

Sopiva yrityslahja – Pitäiskö miettiä hintaa vai laatua?

Sopivan yrityslahjan valinnassa sekä hinta että laatu ovat tärkeitä tekijöitä. On tärkeää löytää tasapaino näiden kahden välillä. Lahjan ei tarvitse olla kallis osoittaakseen arvostusta, mutta sen tulisi olla laadukas ja miellyttävä saajalle.

Laadukas lahja antaa positiivisen kuvan yrityksestäsi ja kertoo, että arvostat saajaa. Kuitenkin, lahjan hinta ei saa olla liian korkea, jotta se ei vaikuttaisi lahjontayritykseltä tai herättäisi epäilyksiä lahjan tarkoituksesta.

Mieti siis lahjan hintaa ja laatua yhdessä, jotta löydät parhaan mahdollisen vaihtoehdon yrityslahjaksi. Tämä edellyttää, että vertailet erilaisia vaihtoehtoja ja etsit sellaista, joka sopii budjettiisi, mutta ei tingi laadusta.

Materiaali valinnat yrityslahjaan – Huomioi oikeanlainen lahja

Yrityslahjan materiaalivalintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten lahjan tarkoitus, budjetti, yrityksen arvot ja kestävät valinnat. Tässä muutamia materiaalivaihtoehtoja yrityslahjoihin:

 • Puu: Puusta valmistetut lahjat, kuten kynät, kello, leikkuulaudat tai koriste-esineet, ovat kestäviä ja luonnollisia. Ne voivat olla myös ympäristöystävällisiä, jos valitset FSC-sertifioidun puun tai kierrätetyn puumateriaalin.
 • Metalli: Metalliset lahjat, kuten avaimenperät, korut, termosmukit tai työkalut, ovat kestäviä ja tyylikkäitä. Valitse laadukasta ja kestävää metallia, kuten ruostumatonta terästä tai alumiinia.
 • Keramiikka: Keramiikasta valmistetut lahjat, kuten mukit, lautaset tai maljakot, ovat klassisia ja ajattomia. Ne kestävät hyvin käyttöä ja voivat olla myös hyvin persoonallisia.
 • Tekstiili: Tekstiililahjat, kuten T-paidat, pipot, kaulahuivit tai laadukkaat pyyhkeet, ovat käytännöllisiä ja monipuolisia. Valitse kestäviä ja ympäristöystävällisiä materiaaleja, kuten luomupuuvillaa, bambua tai kierrätettyjä kuituja.
 • Elektroniikka: Elektroniset lahjat, kuten kuulokkeet, virtapankit tai älypuhelintarvikkeet, ovat suosittuja ja käytännöllisiä. Valitse laadukkaita ja kestäviä tuotteita, jotka tarjoavat hyvän käyttökokemuksen.
 • Kestävät materiaalit: Ekologiset ja kestävät materiaalit, kuten kierrätetty muovi, bambu, korkki tai biohajoavat materiaalit, ovat erinomainen valinta yrityslahjoille, jotka viestivät yrityksesi ympäristöarvoista.
 • Ruoka ja juoma: Laadukkaat ruoka- ja juomalahjat, kuten mainoskarkit, suklaa, kahvi, tee, viini tai gourmet-herkut, ovat arvostettuja ja nautittavia. Valitse eettisesti tuotettuja ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.
 • Lasit ja kristallit: Lasista tai kristallista valmistetut lahjat, kuten viinilasit, maljakot tai palkinnot, ovat arvokkaita ja tyylikkäitä. Ne sopivat hyvin juhlistamaan merkittäviä saavutuksia tai vuosipäiviä